Litauen

Församlingsarbete I dialog med samhället Barnhemmet i Biržai Pagalbos Center Missionsarbetare i Litauen Fakta om Litauen

I Litauen samarbetar Equmeniakyrkan med tre olika samfund. Metodistkyrkan i Litauen har en del socialt arbete. En missionär, Walla Carlsson,arbetar som pastor i metodistförsamlingen i Panavezys samt med hjälpcentret Pagalbos i Biržai. Med den Evangelisk-reformerta kyrkan i Litauen finns kontakter som Missionskyrkan initierade på 90-talet. Här går det stöd till ett barnhem i staden Biržai. Det finns också kontakter som handlar om ungdomsverksamhet. I samarbete med den litauiska Baptistunionen stöds ett pionjärarbete som arbetar med mission genom dialog med båda vuxna och barn. Här kan du ladda ner en liten folder om Litauenarbetet.

Nyhet: Fotbollsläger i Litauen

Nu är det klart. De reformerta församlingarna i Vilnius och Kaunas har bestämt sig för att anordna ett fotbollsläger för fotbollspojkar. Kärnan i lägret kommer att vara från de två lag (ett i vardera staden) som församlingarna byggt upp tillsammans med två fotbollsklubbar, men även andra pojkar kommer att erbjudas plats. Lägret ordnas i Kedainiai den 23 – 27 juni 2014. Equmeniakyrkan ger ett stöd främst genom församlingen i Växjö. Från Växjö skickar vi Tilda Jönsson som ledare. Ingen fotbollstjej men ett energiknippe av rang. Vi letar också efter en fotbollstränare men har ännu inte hittat någon. Är du intresserat eller vet någon, hör av dig till Gerard Willemsen på Equmeniakyrkan.

Samarbetskyrkornas hemsidor:

Baptistunionen Reformerta kyrkan Metodistkyrkan