Tänd ett ljus 2015-2016

slidesTEL_story_TACK

TandEttLjus_banner940x200


”Jag är världens ljus. Den som följer mig

ska inte vandra i mörkret utan ha
livets ljus.” (Joh 8:12)

Insamlingen är avslutad men du kan fortfarande ge en gåva. Du kan ange ett ändamål eller anförtro oss att använda den där vi bedömer att den gör bäst nytta.

90-konto

 

Berättelser
Här finner du berättelser från vårt internationella arbete. Här finns också berättelserna från föregående kampanj.
Läs mer »

Bulgarien_romer5_230 thailand_230 Salam_Hanna_2_230 Jamal2015-137_230 DSC_0388_Elton_red_230 IMG_2181_230 DSC_5765_230 _DSC5204red_230


Filmer
I en en 1,5 minut lång film berättar Lasse Svensson, kyrkoledare, om insamlingen Tänd ett ljus. Här finner du också ett urval av filmer om Equmeniakyrkans internationella arbete.
Läs mer »

Tillsammans i Guds mission som förvandlar världen
Missionsuppdraget är globalt och gäller alla. Tillsammans med samarbetskyrkor och organisationer verkar Equmeniakyrkan för Guds rike idag. 2015–2020 har Equmeniakyrkans internationella missionssamarbete tre prioriterade områden: Samverkan i Sverige, Internationell samverkan och påverkansarbete.
Mer om Equmeniakyrkans världsvida resurser och behov, från policydokument till det enskilda projekt kan du läsa här »

worldmission_EK_680px


Ge en gåva
Sätt in din gåva på pg 90 03 28-6

SMS:a en gåva
Ge 100 kr till insamlingen genom att skicka ett SMS med texten LJUS till 72980 så ger du 100 kronor till insamlingen Tänd ett ljus.

swish_crSwish
Ge en gåva. Swisha till nummer 900 32 86

Andra sätt att ge
Equmeniakyrkans arbete är beroende av frivilliga gåvor. Det finns många sätt att stödja arbetet ekonomiskt. Ett enkelt sättet är att ge sin gåva via autogiro. Här har vi samlat information om månadsgivande och andra sätt att ge en gåva.
Läs mer »

 

Matpaket
Matpaket_EK15_cr_220till föräldralösa barn i Demokratiska Republiken Kongo (DRK)
Matpaketen innehåller ris, majs, bönor, jordnötter, fisk, socker och delas ut på flera olika platser i huvudstaden Kinshasa och i Semendua, ungefär en gång i månaden. En grupp kvinnor från de Förenande Baptistkyrkornas Samfund (CEBU), en av Equmeniakyrkans samarbetskyrkor i DRK hjälper till med utdelningen.
Omkring 1 800 barn får på detta sätt ett viktigt näringstillskott och din gåva gör det möjligt att fortsätta dela ut matpaket och mätta fler barn i DRK. Pengarna går också till barnens skolavgifter.

Tack för din gåva!
Skriv ut gåvokort »

gavokort-utskriftA51-1_165Julklapp
I stället för julklapp – ge bort ett gåvokort.
Sätt då in 100 kronor på 90 03 28-6.
Skriv ut gåvokort alt 1 »
Skriv ut gåvokort alt 2 »

En gåva till Syrien
Ge bort ett matpaket till någon som julgåva. Du kan ladda ned gåvokort där du själv fyller i gåvans storlek för att sedan ge bort som julklapp. Pengarna sätter du in på Equmeniakyrkans 90-konto pg 90 03 28-6 ange MATPAKET. Inuti kortet finns följande text.

Till…
Gavokort_Syrien2015-1_200Min julgåva till dig är ett matpaket till Syrien.
Equmeniakyrkans samarbetskyrka i Syrien
hjälper nu krigsdrabbade med det
allra nödvändigaste för att klara vintern.
Läs mer på old.equmeniakyrkan.se
Från…

Varmt tack för din gåva!

 

Kartakarta_missionarer220
Kartan visar de länder där Equmeniakyrkan arbetar och var våra 21 missionsarbetare finns (4 av dem finns inte på kartan av säkerhetsskäl).
Moldavien, Ryssland, Azerbajdzan, Vitryssland, Litauen, Estland, Sápmi, Spanien, Rumänien, Bulgarien, Demokratiska Republiken Kongo, Republiken Kongo, Liberia, Mozanbique, Israel/Palestina, Libanon, Syrien, Eqypten, Pakistan, Indien, Thailand, Burma, Japan, Kina, Ecuador, Nicaragua.
Ladda ner kartan som pdf »

 

Mission_omslag200pxMission som förvandlar världen
I boken kan du läsa mer om Equmeniakyrkans internationella arbete. Vi möter och utmanas av unga och äldre, kvinnor och män, pastorer och lekmän, kyrkoledare och medlemmar i Equmeniakyrkans omfattande nätverk av kyrkor i hela världen.
Beställ boken här »

 

 


Kampanjinformation
Här har vi samlat information till församlingar och föreningar med tips om hur ni kan arbeta med kampanjen.
Läs mer »