Hoppets tid

internationell insamling – första advent till 31 januari

Det kan verka uppkäftigt, nästan provocerande att tala om hopp när världen ser ut som den gör. Men vi kallar ändå årets insamlingskampanj Hoppets tid.Insamlingsperioden pågår från första advent till 31 januari. Tanken är förstås att det ska ge församlingar tillfälle till flera insamlingsaktiviteter – och att flera av de arrangemang man ändå har, som julmarknader, julkonserter, luciatåg med mera kan kombineras med information om vårt internationella arbete och en insamling.

90-kontoI kampanjen ingår

Brev till församlingen.
Läs mer »

2 affischer att skriva ut och sätta upp.
Läs mer »

Flyers att dela ut, lägga i konsertprogram, i psalmboken eller på fikaborden i A5-format och A6-format. Skriv ut själv eller beställ.

SMS-kampanj. Nu kan du skänka ett matpaket med hjälp av ett sms. Skriv MATPAKET och skicka det till 72980, så har du skänkt 200 kr. Ett matpaket räcker i en månad för en familj i Syrien. Vi har som mål att samla in 500 st matpaket. När vi nått målet, så går överskottet till vår internationella insamling där Syrien är del av vårt arbete.
Varmt tack för din gåva!

• Gåvobevis Ge bort ett matpaket till någon som julgåva. Beställ våra gåvobevis som ni kan sälja för 200 kronor styck i t ex församlingen. Läs mer »

Berättelser som ger inblickar i Equmeniakyrkans internationella arbete. Läs mer »

Magasinet Uppdraget handlar om vårt internationella arbete – och är en viktig del av vår insamlingskampanj. Använd berättelserna! Låt dig inspireras av Salam i Syrien, Rola i Libanon, Etelmina i Nicaragua, Makila i Kongo-Kinshasa och många fler. Uppdraget får du antingen till din hemadress eller kan hämta i kyrkan (distribueras under vecka 48).
Läs mer »

Världskartan i Uppdraget ger exempel på vad vi möjliggör i olika delar av världen. Ta ur och hänga upp eller skriv ut den. Läs mer » 

• Konkreta exempel på vad Equmeniakyrkan bidragit med under 2012 och 2013. Läs mer »

• Bildspel
Vill du veta mer och berätta om Equmeniakyrkans internationella arbete? En PowerPoint-presentation beskriver var och hur Equmeniakyrkan arbetar runt om i världen.
Ladda ner den som Power Point (38 MB) »
Ladda ned den som PDF »

Resurslista med personer som gärna kommer till din församling och berättar om vårt internationella arbetet.
Läs mer »

• Rapportera hur mycket församlingen samlat in.
Läs mer »

Frågor och beställningar
Mikael Lindholm 08-580 031 61
mikael.lindholm@old.equmeniakyrkan.se

affischer Hoppets tid_460