Equmenia

Tillsammans skapar vi hopp för barn och ungaeq_affisch15WEB

Söndag 11 oktober är det dags för Equmeniakyrkans insamlingsdag till Equmenia!
Genom förbön och insamling uppmärksammas equmenia i församlingar över hela landet denna dag.

Brev till Equmeniakyrkans församlingar:

”Det finns tider i våra liv som mer än andra definierar oss. I vår personliga tro och vår relation till Gud finns många av de där definierande ögonblicken och för en del av oss tog säkert flera sådana viktiga händelser plats också i unga år. Eller kanske framförallt i unga år. Jag tror vi är många som kan minnas ett första möte med Gud, ett tilltal, en upplevelse av Guds närvaro – händelser som sätter spår för lång tid i livet.

Vi vet därför hur avgörande det är med utrymme för barn och unga att få göra sådana möten och upplevelser. Tillfällen att växa i gemenskap med Jesus och varandra. Och det är precis vad Equmenias arbete handlar om. Därför vill jag nu be dig om att konkret vara med och ge en gåva till Equmenias arbete men också vara med i bön för vad den verksamheten betyder och fortsatt fått betyda för tusentals unga.

När Gud får göra avtryck i unga människor betyder det något väsentligt och stort – för framtiden, absolut, men också här och nu. Den verksamhet som pågår och engagerar 30 000 unga över hela Sverige är fantastisk. Unga människor arrangerar egna läger, tränas i ledarskap i scoutgrupper, sjunger i kör och åker på missionsresor. De är en väldigt aktiv del av vad kyrkan är idag, och samtidigt har det som läggs ner nu stor betydelse för vad kyrkan kommer vara imorgon.

Världen är en turbulent plats och just nu pågår en utveckling som ger upphov till mycket frågor: grymma krig som tvingar människor på flykt, bristande ansvarstagande från Europas länder som gör att barn mister sina liv på båtfärder över Medelhavet, en klimatkris som får långtgående konsekvenser. Det påverkar barn och unga på ett påtagligt sätt – då är det viktigt att det finns en plats för frågor i en trygg miljö, där tro och gemenskap med Gud och andra får växa. Där unga får tillfälle att samla självförtroende till att kunna vara trygga i sin tro på Gud och en värld som förändras genom oss. En sådan plats tror jag vi är många som vill vara med och skapa förutsättningar för.

Jag hoppas att du vill vara med i bön och vara med och samla in pengar till Equmenias verksamhet. För att det gör avtryck. Idag och imorgon.”

Lasse Svensson, kyrkoledare

Ge din gåva på gudstjänsten.
Swisha till Equmeniakyrkan på 900 32 86 och märk betalningen Equmenia
Sätt in pengar på vårt 90-konto, 90 03 28-6.

Ditt bidrag behövs!

Ladda ned material till din församling:

Klicka på bilderna. Högerklicka sedan för att ladda ned.

brevEQ15

Brev till församlingarna » (pdf)

Equmenia_offerdag15_16_9

Banner för bildskärm (storlek 16:9)