Tidigare insamling till flyktingarbetet via ACT

Publicerat 2015-09-03 av Tomas Lannfjäll

I tidningar, nyhetssändningar och sociala medier översköljs vi av rubriker och nyheter om medmänniskor som flyr krig och våld. Poliser som märker flyktingar med ett nummer. Båtar som går under. Människor som kvävs ihjäl under sin flykt likt boskap på lastbilar. Flyktingar som möts av allt annat än värme och medmänsklighet, utan av stängsel och kravallpolis.

RS12501_HIA_ACT_Migration_150825-7-scrEqumeniakyrkan gav under hösten 2015 via ACT-alliansen humanitärt stöd till flyktingar i Ungern, Serbien och Grekland. Läs mer om deras arbete (på engelska). Den här insamlingen är avslutat. Läs mer om resultatet. 

ACT Alliance är en koalition av mer än 140 organisationer och kyrkor, som arbetar tillsammans i mer än 140 länder för att skapa positiv och hållbara förändringar för fattiga och marginaliserade människor.

Ge en gåva
Swisha till Equmeniakyrkan på 900 32 86 och märk betalningen flykting
eller sätt in pengar på vårt 90-konto, 90 03 28-6.

Utgångskollekt
I samband med söndagens gudstjänst uppmanar vi Equmeniakyrkans församlingar att ta en utgångskollekt. Läs gärna kyrkoledare Lasse Svenssons blogginlägg om flyktingkatastrofen i gudstjänsten.
Det måste vara nog nu!

90kontoPengarna som vi får in skickar vi vidare till insatser för flyktingar i Ungern. Använd vårt 90-konto för redovisning av dessa gåvor.